Skip links

Sağlık Sendikası Nedir?

Bu ve buna benzer temel soruları sizin için bu sayfada kısaca yanıtlıyoruz

1.

SAĞLIK SENDİKASI NEDİR?

Sağlık çalışanların çıkarlarını korumak, haklarını savunmak ve iş koşullarını iyileştirmek için bir araya geldikleri sivil toplum örgütleridir. Sendikalar, üyelerinin sesi olmayı, özlük haklarını korumayı ve çalışma şartlarını iyileştirmeyi amaçlar. Üyelerine hukuki danışmanlık sunarak, meslekî ve bireysel çıkarlarını koruma altına alır.

2.

NEDEN ÜYE OLUNMALI?

Sendikalara üyelik, çalışanlara güçlü bir dayanışma ağı sunar ve iş yerindeki mobbingle, adaletsizliklerle mücadele etmek için bir araya gelme fırsatı verir. Sendikalara üye olarak, iş güvencesi, adil ücretler, daha iyi çalışma koşulları üyelere özel sunulan anlaşmalardan faydalanma ve meslekî gelişim olanakları gibi birçok avantajdan yararlanma fırsatı sunar.

3.

SENDİKA SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Sendikanın geçmiş performansı, üyelerine sunduğu hizmetler, toplu pazarlık başarıları, liderlik yapısı, üyelik koşulları, üye haklarınızı savunabilmeleri, siyasal, ideolojik ve cemaat bağının olmaması, ticari bir amaca hizmet etmemesi gibi faktörler bulunur. Ayrıca, sendikanın değerleri ve hedefleri ile kişisel değerlerinizin uyumlu olup olmadığını da göz önünde bulundurmanız önemlidir.

4.

SENDİKALARDAN BEKLENTİLER NEDİR?

Üyelerinin haklarını korumak, işyerindeki adaletsizliklerle mücadele etmek, daha iyi çalışma koşulları sağlamak ve çalışanların sesini güçlendirmek gibi konularda etkin bir rol oynamalarıdır. Ayrıca, sendikaların üyelerine hukuki danışmanlık, psikolojik destek, meslekî eğitimler gibi hizmetler sunmaları da beklenir.

5.

SENDİKALI OLMANIN BİREYSEL VE TOPLUMSAL ETKİLERİ

Sendikalı olmak çalışanların gücünü artırır, sosyal eşitsizliklerin azaltılmasına katkı sağlar ve daha adil bir iş düzeni için mücadeleyi destekler. Sendikalı çalışanlar, toplu pazarlık yoluyla daha iyi çalışma koşulları ve ücretler için mücadele ederken, toplum genelinde çalışan haklarının ve sosyal adaletin gelişmesine de katkıda bulunurlar. Bu nedenle, sendikalı olmak hem bireysel refahı artırır hem de toplumsal gelişimi destekler.

Neden Sağlıkta Yeni Yüzyıl Sendikası?

Doğum izni ve yıllık izinlerin artırılması, hemşirelik mesleğinin dallara ayrılarak uzmanlaşması, gece çalışma ve büyük şehir tazminatı ödenmesi, kira yardımı yapılması, Mobbing Etik Kurulları kurulması, tek kalem maaş verilmesi, 3+1’in 1+1 olması için sağlıkta dönüşümün adımlarını attık.

Çağın ötesinde kalmış çalışma koşullarına ve yaşam şartlarını karşılamakta dahi zorlanan, umutsuzluğa kapılmış tüm meslektalarımızın sesi olmak için buradayız! Üye üye, büyüye büyüye sağlığın yeni yüzyılını hep birlikte oluşturacağız!

Merak ettiğiniz bir konu mu var?

Merak ettiğiniz her konu için bizimle iletişime geçebilirsiniz